Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Vingeren

Vingeren is 1 of meer vingers in de aars steken. De aars is een heel gevoelige plek. Vingeren stimuleert de prostaat. En dat leidt vaak tot seksuele opwinding. 

Hiv en soa's

Vingeren houdt geen risico in voor hiv. Via je vinger kan je wel een seksueel overdraagbare aandoening (soa) van je partner overbrengen op jouw penis of aars. Vermijd dat er sperma of bloed op z'n vinger zit wanneer hij je vingert.

Oefenen en ontdek

Leer je sluitspier ontspannen en je aars niet automatisch dicht te knijpen als er iets naar binnen wil. Begin voorzichtig en oefen eerst op jezelf.

Glijmiddel

Voor het eerst een vinger in je aars steken kan pijnlijk zijn. Zorg dat je vinger kan glijden door glijmiddel te gebruiken. Speeksel kan ook, maar dat droogt sneller op. Gun jezelf de tijd om aan het gevoel te wennen. Als het lukt, kan je het ook proberen met 2 of 3 vingers.

Vingernagels

Zorg voor kortgeknipte en goed gevijlde vingernagels. De huid in de aars is gevoelig en kwetsbaar. Een vingernagel is niet alleen pijnlijk maar kan ook wondjes veroorzaken aan de aars of darmwand.

Tijdens de seks

Terwijl je je partner vingert, kun je hem ondertussen pijpen of met je andere hand over zijn lichaam strelen. Trek je vinger niet in 1 keer uit de aars wanneer je partner klaarkomt. Door het orgasme trekken de sluitspieren van de aars samen, wat zo’n plotse beweging pijnlijk maakt.