Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Masturberen

Masturberen, aftrekken of rukken is het met je hand stimuleren van je penis of die van iemand anders. Het is gezond. Het voelt heerlijk en je leert er je lichaam mee kennen. Er zijn verschillende manieren om je af te trekken.

Variaties

De meesten masturberen door de voorhuid over de eikel te wrijven. Je kunt je afrukken met 1 hand, beide handen of met duim en wijsvinger. Je kunt de eikel ook rechtstreeks stimuleren. Gebruik dan wel wat spuug of glijmiddel, anders voelt die beweging schurend en pijnlijk aan. Met je andere hand kun je ondertussen andere gevoelige plekjes aanraken.

Standjes

Hoe je het gemakkelijkst en het best klaarkomt is voor iedereen verschillend. Experimenteer met positie en houding. Een overzicht van de meest gebruikelijke standjes:

  • Op de rug liggend Sommigen vinden het extra lekker met de benen open en de knieën wat gebogen. Zo komt er extra spanning te staan op de dijen. Een kussen onder je rug dat de heupen omhoog duwt helpt ook.
  • Op de rug met de benen boven het hoofd Wat bij neuken werkt, kun je ook op je eentje. Zwaai je benen omhoog en leg ze langs je hoofd heen. Als dit te vermoeiend is, zet dan je voeten tegen de muur.
  • Matrasturberen Lig op je buik. Hou je handen vrij en laat de matras het werk doen. Klem je stijve piemel tussen de matras en je lichaam. Eventueel kun je je boxershort aanhouden of er nog een handdoek tussen stoppen. Wrijf met je penis over de matras, net alsof je iemand neukt. Eventueel kun je met je handen je penis nog extra stimuleren.
  • Geknield Zit op de knieën en strek je naar achteren. Zo span je de spieren in je dijen en buik meer op, wat de erectie en het orgasme verhevigt.
  • Staand Een ‘vluggertje’ rechtopstaand kan ook plezant zijn. Probeer het ook eens staand voor de spiegel. Sommige mannen vinden het erg geil om zichzelf bezig te zien.

Op JackinWorld.com vind je nog meer tips over masturbatie.

Sterker orgasme

Wat kan je doen om het orgasme te verhevigen?

  • Vinger jezelf terwijl je je aftrekt. Zo stimuleer je je prostaat.
  • Bouw je orgasme op door net voor het klaarkomen op te houden en te wachten tot de spanning is weggetrokken. Op die manier leer je ook om niet te snel klaar te komen wanneer je vrijt met een ander.
  • Aftrekken met een condoom voelt anders aan. Achteraf hoef je geen sperma op te ruimen. Het is een goede oefening voor wanneer je echt een condoom nodig hebt. 
  • Er zijn veel speeltjes waarmee je jezelf kunt bevredigen.

Kijk uit met huisgerei 

Niet alles is even geschikt om te gebruiken bij het masturberen. Stop je penis niet in een fles, mogelijk krijg je hem er niet meer uit en zal je de fles moeten stukslaan. Steek je penis niet in de stang van een stofzuiger. De zuigkracht kan ervoor zorgen dat de bloedvaatjes in je penis springen.