Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Knuffelen en kussen

Bij een lekkere vrijpartij horen knuffelen en kussen er bij. Misschien zelfs ook een massage.

Hiv en soa's

Er is helemaal geen risico op hiv tijdens zoenen. Door pijnlijke wondjes of ontstekingen in de mond is er een kans op overdracht van herpes of hepatitis B. Kus dus niet bij koortsblaasjes of pijnlijke wondjes in de mond.

Knuffelen

Met een andere man in bed liggen, elkaar strelen of met je tong sporen trekken op zijn borstkas... Het is opwindend en bovendien gezond. Bij knuffelen komt een hormoon vrij dat de bloedsomloop verbetert en stress vermindert.

Kussen

Een stevig potje kussen maakt veel mannen geil. Het is een uitstekende manier om te laten weten wat je van de ander vindt en wat je wil. Een tedere zoen kan zeggen: ik heb je graag. Een stevige ruwe zoen zegt: ik heb zin. Zoenen leer je al doende. Het is een ideale manier om ondertussen met je handen zijn lichaam te verkennen.    

Massage

Een massage is een goede manier om het lichaam te verkennen. Dat kan met de blote hand, of met behulp van lekker ruikende olie of massagemelk. Smeer de olie of melk eerst op je eigen handen. Zo breng je ze op lichaamstemperatuur. Da's aangenaam voor degene die je masseert. Je kunt de verpakking ook in wat warm water onderdompelen.

Neuken na massage

Gebruik de massagemelk of -olie niet als glijmiddel om te neuken. Olie tast de stevigheid van condooms aan. Massagemiddelen die olie- en vetvrij zijn kunnen wel als glijmiddel worden gebruikt.