Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Betaalde seks

Soms krijg je voorstellen voor betaalde seks (prostitutie). Als je krap bij kas zit kunnen zulke voorstellen verleidelijk zijn. Er komt meer bij kijken dan je denkt. Tips voor wie betaalde seks aanbiedt of dit overweegt.

Gegevens

Geef je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres niet zomaar prijs. Veel klanten geven die gegevens door aan vrienden en kennissen. Dat wil je vermijden als je het bij die ene keer wil houden.

Afspraken

Bespreek met de klant vooraf de prijs en wat je hiervoor wil doen. Wijk hier niet van af. Ook niet als hij aandringt of meer biedt voor seks zonder condoom.

Condoomgebruik

Gebruik altijd een condoom tijdens het neuken, ook met vaste klanten. Controleer of de klant effectief een condoom gebruikt wanneer hij je neukt.

Alcohol en drugs

Vermijd alcohol- of druggebruik met de klant. Dat brengt je in een roes, waardoor je minder alert bent voor mogelijke risico’s.

Terugkrabbelen

Je hebt steeds het recht om terug te komen op een afspraak. Als de klant of de werkomstandigheden je niet bevallen bijvoorbeeld, of als je je onveilig voelt.

Telefonisch contact

Vooraf telefonisch contact opnemen kan zinvol zijn. Uit zo’n gesprek kan je afleiden wat voor iemand hij is en of je je veilig voelt bij hem.

Back-up

Breng iemand die je vertrouwt op de hoogte van een afspraak bij een klant thuis. Of maak vooraf een sms die je bij problemen snel kan versturen.

Testen

Laat je regelmatig testen op hiv en soa's. Dat kan gratis bij Boysproject (Antwerpen), Alias (Brussel) en Violett (Antwerpen, Hasselt en Gent). Bij deze organisaties kan je ook terecht voor informatie en ondersteuning.

Minderjarigen

Je door een minderjarige laten betalen voor seks is strafbaar.