Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Eerste keer

Beslis zelf wanneer je de eerste keer seks wil hebben. Het is voor iedereen ooit de eerste keer. Gun jezelf de tijd om uit te maken wat je lekker vindt en wat niet.

Jij beslist

Heb seks wanneer jij dat beslist en wanneer jij denkt er klaar voor te zijn. Denk dus niet dat je seks moet hebben omdat je een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Of omdat je vriend dat al wil.

Eerste keer

Er is niets mis met de eerste keer. Er is of was een eerste keer voor iedereen. Zeg het gerust tegen je partner, zodat hij er rekening mee kan houden. Check met je partner of wat jij wil ook is wat hij lekker vindt en ga niet uit van veronderstellingen

Wanneer het zover komt, is dat eigenlijk wel spannend. In de praktijk verloopt de eerste keer vaak anders dan je je had voorgesteld. Het gaat misschien wat minder vlot dan je had gehoopt. Door de zenuwen weet je misschien geen blijf met die armen, benen en andere lichaamsdelen. Fantaseer gerust over de eerste keer maar verwacht niet onmiddellijk een stomende bedsessie.

Neem je voorzorgen

De eerste keer kan veel zijn. De eerste keer pijpen, de eerste keer elkaar aftrekken. Of de eerste keer neuken. Jouw eerste keer neuken is niet altijd zijn eerste keer neuken. Zorg dus dat je condooms en glijmiddel in huis hebt als je de eerste keer wil neuken en dat je weet hoe het moet

Telkens weer

De eerste keer is nooit echt voorbij. Bij elke man is het anders. Het is telkens opnieuw aftasten en wennen aan elkaar. Sommigen vinden dat frustrerend. Anderen vinden dat net leuk. 'Sekspertise' krijg je al doende. Het geklungel kan gerust een deel van de fun zijn!

Grenzen

De eerste keer is het soms nog niet zo duidelijk wat je fijn vindt, wat je graag hebt of niet. Grenzen bepalen is aftasten. Na een tijdje proberen en experimenteren weet je al beter wat je wel en liever niet wil. Ga nooit verder dan je zelf wil. Durf nieuwe terreinen verkennen als je je daar goed bij voelt. Achteraf kan je steeds beslissen of het voor herhaling vatbaar is of niet.