Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Single zijn

Single of alleenstaand zijn, betekent dat je momenteel geen relatie hebt. Voor sommigen is dit een keuze. Anderen zijn op zoek naar een partner.

Single

Misschien heb je nog nooit een relatie gehad of is je relatie gestopt. Uiteindelijk is iedereen ooit in zijn leven single geweest. Voor sommigen is het een bewuste keuze, voor anderen niet. Sommigen voelen zich er goed bij, anderen niet.

Single en seks

Voor sommigen betekent single zijn geen seks hebben: het hoort thuis binnen een relatie. Anderen gaan losse seksuele contacten aan. Via internet of in de sekshoreca bijvoorbeeld. Sommigen kiezen voor een vaste sekspartner, een fuckbuddy. Heb je losse partners of een seksbuddy? Laat je dan regelmatig testen en neuk met condoom en glijmiddel.

Happy single 

Er is niets mis met single zijn. Sommigen willen bewust single blijven. De vrijheid en de onafhankelijkheid zijn voor hen de redenen om geen vaste relatie aan te gaan. Dit kan tijdelijk zijn en veranderen. Voor anderen blijft dit een bewuste levenskeuze. 

Op zoek naar een relatie?

Misschien zoek jij naar een relatie? Niet altijd vanzelfsprekend binnen de homowereld. Waar vind je de man waar het mee klikt? Is de man die je hart sneller doet slaan wel homo? Verliefd worden overkomt je, dat kan je niet plannen. De eerste stap in een partner vinden is andere holebi's ontmoeten. Ga erop uit! Naar holebi-verenigingen, fuiven, feesten, bars, clubs...

Wat doet het met jou?

Hoe ervaar je het single zijn?  Vind je het oké? Is het een leuke periode in je leven? Of ervaar je het als een last? Heb je schrik om een relatie aan te gaan? Ben je bang om (opnieuw) gekwetst te worden? Blijf niet met je bezorgdheden zitten en praat erover. Je kan terecht bij holebiverenigingen of bij professionelen zoals je huisarts of een psycholoog.