Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Fuckbuddy

Veel mannen hebben een vaste fuckbuddy. Sommigen hebben er zelfs meerdere. Het kan prettig zijn om regelmatig terug te kunnen vallen op een vast seksvriendje. Je relatie met je fuckbuddy wordt een succes met deze 5 tips.

1. Denk na over je keuze

Ga na waarom je een vaste seksbuddy wilt. Spreek je regelmatig met hem af voor seks omdat je hoopt dat het zo op termijn een relatie wordt? Is het je meer om de intimiteit dan om de seks te doen? Dan loop je kans om gekwetst te raken. Als jullie beiden er in slagen om de seks speels en ongecompliceerd te houden, kunnen jullie veel plezier beleven aan mekaar. 

2. Trek een grens

Een fuckbuddy is niet de eerste de beste, maar hij is ook geen relatiepartner. De lijn tussen die twee is niet altijd even helder. Bedenk dat je ook met een seksvriendje tegen emotionele zaken kan aanlopen. Wees duidelijk met mekaar over jullie verwachtingen.

3. Praat erover

Wat mag je fuckbuddy van jouw leven weten? Wat wil jij van zijn leven weten? Wil je het weten als hij een vaste partner heeft? Vind je het goed als zijn partner niets over jou weet? Als je mekaar tegenkomt bij het uitgaan, mag je dan laten merken dat jullie mekaar kennen? Wat als hij een relatie start met een ander en het contact met je afbreekt? Spreek er samen over.

4. Praat over condooms

Ook met een fuckbuddy kan de vraag opkomen om het condoom weg te laten. Een neukvriendje is niet hetzelfde als een vaste partner. Als je toch besluit om samen zonder condooms te neuken, maak dan zeker goede afspraken over testen op hiv en soa’s. Als hij met jou neukt zonder condoom, is het waarschijnlijk dat hij dat ook met andere mannen doet. 

5. Laat je regelmatig testen

Laat je regelmatig testen als je een vaste fuckbuddy hebt. Zeker als jullie samen geen condooms gebruiken. Voor jezelf, zodat je niet rondloopt met een onbehandelde infectie. En voor anderen, zodat je hen niet besmet.