Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Te vroeg klaarkomen

Snel of te vroeg klaarkomen is relatief. Tips om tijdens het masturberen zelf te ontdekken hoe het orgasme uit te stellen.

Te vroeg?

De ene vindt klaarkomen na een vrijpartij van enkele minuten prima. De ander wil zijn orgasme zo lang mogelijk uitstellen. Het wordt pas vervelend wanneer je van jezelf vindt dat je te snel klaarkomt. Of wanneer je bij een vroege zaadlozing amper het gevoel hebt van een orgasme.

Orgasme uitstellen

Ken het moment wanneer je het orgasme niet meer kan uitstellen. Door te oefenen tijdens het masturberen ontdek je welk gevoel er door je lichaam gaat wanneer je bijna klaarkomt. Stop dan even met masturberen en ga pas verder als dat gevoel is weggeëbd. 

Tips

  • Knijpen Leg net voor het klaarkomen je hand om je penis en duw 4 seconden met je duim vlak onder de eikel tegen het toompje.
  • Start-stop techniek Ontdek in je eentje wat het moment is waarop je bijna klaarkomt. Stop met masturberen wanneer je in de buurt van dit moment komt. Ga pas door met masturberen wanneer de opwinding wat mindert. Als je het in je eentje kunt, kan je het ook tijdens het neuken. Stop even met neuken wanneer het klaarkomen nadert en ga over op een andere, wat minder lekkere beweging. 
  • Niet opspannen Vaak spannen we onze spieren op om iets te verhinderen. Dit werkt niet bij het klaarkomen. Ontspan je bilspieren om het klaarkomen uit te stellen.
  • Trek je ballen omlaag Maak met duim en wijsvinger een rondje rond de bovenkant van je balzak. Net voor het moment waarop je het orgasme niet meer kunt tegenhouden, trek je de ballen even naar beneden. Als je klaarkomt trekken je ballen naar je lichaam toe. Door ze weer naar beneden te trekken, stel je het orgasme even uit. Je partner kan dit ook bij jou doen.
  • Gebruik een speciaal condoom Er bestaan speciale condooms waarin een middel zit dat de penis tijdelijk een beetje verdooft. Het Performacondoom van Durex bijvoorbeeld. Zo'n condoom kan helpen bij het uitstellen van een orgasme.
  • Sommige crèmes maken de eikel minder gevoelig. Ze kunnen helpen bij het uitstellen van een orgasme.

Seksuoloog

Blijf je verveeld met het te vroeg klaarkomen? Raadpleeg dan een seksuoloog. Samen kunnen jullie naar oplossingen zoeken.