Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Vertrouwen is belangrijk in een relatie

Davide
21
In een relatie zou ik ons eerst laten testen om te checken of we geen soa’s of hiv hebben. Als je elkaar vertrouwt, kan je het condoom perfect achterwege laten

Nu zeg ik gewoon wat ik denk

Een goede vriend van me heeft me de gaywereld laten ontdekken. Ik zie hem zo een beetje als mijn godfather. Hij nam me mee naar bars en clubs. Hij gaf me raad over wat wel en zeker niet te doen. Dankzij zijn goede adviezen wist ik snel waar ik terecht kon.

Ik heb nadien Inderdaad leren kennen. Dat is de Limburgse holebi-jongerenvereniging. Ze hebben daar goede onthaalmedewerkers en je wordt heel snel opgevangen in de groep. Voordien was ik timide en teruggetrokken. Maar nu zeg ik gewoon wat ik denk.

We kunnen nu naar de buitenwereld verder als koppel

Ik werkte bij een lokale radiozender in Genk en daar heb ik mijn eerste vriend leren kennen. M’n tweede relatie was met een man die de beste vriend was van één van mijn kameraden. De kerel waar ik het langst mee samen was heb ik via het internet leren kennen, via gay.nl of zo, dat herinner ik me niet meer.

Ik spreek over een 'relatie' wanneer ik mij verliefd voel. Dat is iets wat ik niet kan omschrijven. Ik ben dan vaak aan die persoon aan het denken. Samen bouwen we een sociaal leven op. En op een gegeven ogenblik beslis je met z’n tweeën van kijk, we kunnen nu naar de buitenwereld verder als koppel.

Het was voor mij erg verwarrend

Op m’n 16de had ik een zware depressie. M’n vrienden op school en mijn broer en zus wisten dat ik homo was, maar mijn ouders niet. Zij hadden het me al een paar keer gevraagd, maar ik wou daar niet op antwoorden. Ze hadden het al lang door. Het was voor mij erg verwarrend op die leeftijd. Ik definieerde mij als homoseksueel, maar ik was verliefd op een meisje. Uiteindelijk realiseerde ik me dat biseksualiteit bestaat. Wat later leerde in de term panseksualiteit kennen. Als we dan toch in hokjes gaan denken, geef mij dan dat hokje maar, dat is het grootste hokje.

Ik was 16 toen ik een zelfmoordpoging ondernam. Het gebeurde op school. Ik had medicatie genomen en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar kwam het hele verhaal naar buiten. Uiteindelijk reageerden m’n ouders goed.

Ik ben mijn depressie nog steeds aan het verwerken. Ik heb veel steun gehad van het gezin waar ik inwoon. De gesprekken met de psycholoog deden ook deugd. Er zijn ook veel goede vrienden die mij steunen en die weten dat ik af en toe weer een dipje kan krijgen.

Achteraf gezien stelde het eigenlijk niet veel voor

Op m’n 20ste had ik 2 korte relaties achter elkaar. Op het moment zelf voelde dat aan als een relatie. Achteraf gezien stelde het eigenlijk niet veel voor. Ik was wel erg verliefd en voelde me sterk aangetrokken tot die personen. Als je een relatie definieert als 2 mensen die samenleven, dan had ik geen relatie met hen. Als je een relatie hebt van een half jaar, dan begint het al wel serieus te worden. Na anderhalf jaar zeg ik, okee, ik heb een vaste relatie.

Als je elkaar niet vertrouwt, dan moet je niet in een relatie zitten

Het eerste half jaar zou ik het condoom nooit weglaten. Nadien zou ik er wel over praten. En ons laten testen om te checken of we geen soa’s of hiv hebben. Ik vind het belangrijk dat dat samen gebeurt. Als je elkaar vertrouwt, kan je het condoom perfect achterwege laten. Als je elkaar niet vertrouwt, dan moet je niet in een relatie zitten, vind ik.

Deze getuigenis gerelateerd binnen de tag: 

Ontdek andere getuigenissen

Op een kunstzinnige manier open zijn over mijn hiv-status, geeft me kracht.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Jurgen Mister Bear 2020
Ik werk als politie-inspecteur en ben blij mee gezorgd te hebben voor een normalisering van homoseksualiteit bij de politie.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Portretfoto Denny
Ik date graag en ga regelmatig naar een seksclub. Ik heb altijd condooms bij en praat met mijn seksvriendjes over hoe we het gaan doen. Het voelt als een opluchting als je erover praat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Filip-portret
In het begin was ik tegen PrEP. Ik moet er eens werk van maken om een gesprek te hebben met mijn huisarts om te zien of PrEP iets voor mij is
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Julien vertelt over PrEP
PrEP stelt mij gerust. In mijn ogen is het een mirakelmiddel dat me beschermt. Ook voor soa’s. Want doordat ik om de drie maanden gecheckt word, weet ik zeker dat ik geen soa’s heb.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Tim_vertelt_over_PrEP
Mijn seksueel gedrag is niet spectaculair veranderd sinds ik PrEP neem, maar de seks is nu veel beter. Ik maak me minder zorgen en praat gemakkelijker over seks
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart_PrEP_Extra_Veiligheid
Ik zie PrEP als iets dat mij extra veiligheid geeft, het stelt me gerust. Dat geldt ook voor mijn partner, we hebben samen voor PrEP gekozen. In de clubs waar ik kom wordt minder gespeeld met condoom
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Anton_vertelt_over_testen
Ik vind regelmatig testen belangrijk. Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mezelf voor mijn eigen gezondheid. Ik zou het ook jammer vinden moest ik iemand anders besmetten.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Sven vertelt over sekscontacten
Ik ben momenteel terug single. Na een aantal relaties in het verleden ben ik klaar voor een (open) relatie. Ik ben niet vies van seks, ik neem wel eens deel aan een seksparty, gebruik wel eens verantwoord chems en ik heb 5 seksbuddy's.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Geert over zijn seksvriendjes
Ik heb momenteel 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Met m'n seksvriendjes neuk ik met condoom.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Georges Peeters is Mister Leather
Ik hou van het dragen van leer en rubber. Als ik leer draag voel ik mezelf sterker en zelfzekerder.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Enrico en Marc over hun gesloten relatie
We kiezen samen voor een gesloten relatie. We kunnen over alles praten. We zijn heel open over onze wensen en verwachtingen naar seks.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dilenko en Bert over hun open relatie
Wij hebben nu 7 jaar een open relatie met duidelijke afspraken. We kennen elkaar door en door. En weten precies hoe en wat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Matthias laat zich om het half jaar testen
Ik ben 3 jaar samen met Arno. De eerste maanden vrijden we met condoom. We hebben ons toen alle 2 laten testen. Van toen af zijn we gestopt met condooms
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dries_kiest_bewust_voor_een_relatie
In een relatie maak je keuzes. Ga na bij jezelf wat je graag wil. Wat wil ik? Wil ik verder met hem? Wil ik met hem samenwonen?
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart praat over seks in zijn relatie
Ik vind het nu gemakkelijk om te praten over seks. Zeggen wat ik leuk vind, wat niet. Of om iets nieuws te proberen
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Ik ben nu 2 jaar samen met mijn lief. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Het is zo natuurlijk voor ons, dat als we seks willen we condoom en glijmiddel pakken
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag: