Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Sekscontacten

Sven
29
Ik ben momenteel terug single. Na een aantal relaties in het verleden ben ik klaar voor een (open) relatie. Ik ben niet vies van seks, ik neem wel eens deel aan een seksparty, gebruik wel eens verantwoord chems en ik heb 5 seksbuddy's.

Ik ben zoals ik ben.

Sinds een tweetal jaar ga ik veel uit. Ik geniet ervan. Ik doe het niet omdat ik het moeilijk heb gehad en er nu alles probeer uit te halen. Vorige week ben in naar La Demence geweest enkel en alleen omdat ik ervan geniet om te dansen en te zweten. En als iemand mij zegt dat ik er goed uitzie, dan kan ik dat eindelijk accepteren. Gewoon omdat ik mezelf accepteer. Ik ben zoals ik ben. Ik heb meegemaakt wat ik heb meegemaakt. En in mijn achterhoofd hou ik voor dat ik er wel kom.

Het was de eerste keer in mijn leven dat ik zo een wisselwerking had met iemand.

In het begin had ik enkele korte relaties van een paar weken of maanden. Daarna had ik een relatie van anderhalf jaar. Hij had wel gevoelens voor mij, maar voor mij brak een turbulente periode in m’n leven aan… Ik was 24 en kreeg van m’n arts te horen dat ik een hersentumor had. Dat veranderde de manier waarop ik naar de dingen keek. Ik koppelde mijn emoties los en nam afstand. Ik durfde niemand om hulp vragen. Ook aan hem niet, terwijl hij er wél was voor mij… Thuis had ik geleerd dat hulp vragen een teken van zwakte was. Ik had niet genoeg ballen aan mijn lijf om hem te zeggen dat onze relatie in de staat dat ik toen was, niet ging lukken. De relatie heeft zo een tijdje aangemodderd en toen is het gedaan geraakt.

Nadien was ik samen met iemand anders. Tijdens die relatie leerden we veel van mekaar. We botsten steeds op de muren die zowel hij als ik rondom ons hadden gebouwd. We moesten hiermee aan de slag. Het was de eerste keer in mijn leven dat ik zo een wisselwerking had met iemand. Het bracht me veel bij. Op seksueel vlak was de aantrekkingskracht er niet, maar mentaal was het alsof hij m’n broer was. Uiteindelijk is het een vriendschapsrelatie geworden. Hij is nu één van mijn beste vrienden.

Ik sta open voor een nieuwe relatie.

Nu ben ik single, maar ik sta open voor een nieuwe relatie. Ik ben niet voor het soort open relaties waarin een principe van ‘Don’t ask, don’t tell’ wordt gehanteerd, waarbij je niet praat over de seks die je met anderen hebt. Ik wil voor een relatie gaan waar we mekaar iets kunnen geven wat iemand anders niet kan geven. Als ik zo iemand tegenkom, en ik ben ervan overtuigd dat hij bestaat, dan teken ik daar meteen voor. 

Als hij seks heeft met anderen, is dat oké. Ik ben niet echt een jaloers persoon. Ik weet ondertussen wat ik te bieden heb. Iedereen heeft goede en minder goede kanten. Ik weet wie ik ben. Als mijn partner een open relatie wil, is dat goed voor mij.

Ik ben niet vies van seks.

Veel kan voor mij. Ik ben niet vies van seks. Ik heb al deelgenomen aan seksparty’s waar je met 20 man op een avond seks kan hebben. Het belangrijkste is dat je nooit iets doet wat je zelf niet graag wil doen. Daar gaat het over. Weet waaraan je begint.

Verantwoord druggebruik, dat klinkt als de grootste paradox ter wereld.

Als je drugs wilt gebruiken, vind ik dat je moet weten wat een middel met je doet, welke de effecten zijn. Je moet de risico’s inschatten. Ik informeer me over drugs via het internet. We leven in een maatschappij waar alle informatie zo gemakkelijk beschikbaar is, waarom hier dan geen gebruik van maken? Er zijn ook sites waar je anoniem informatie kan opvragen.

Ik heb wel wat ervaring met druggebruik. Soms zie ik op een feestje kerels die veel te veel gepakt hebben. Voor mezelf laat ik dat niet toe. Ik weet waar mijn grenzen liggen. Soms ga ik er een beetje over. Maar je kan er ook volledig overgaan en alles aan je laars lappen. Ik vind het belangrijk dat je open bent met de mensen waar je bij bent wanneer je gebruikt. Zo weten ze wat je hebt gepakt. Zo weten ze wat te doen als er iets misloopt.

Ik neem geen drugs om aan de wereld te ontsnappen. Als je dat doet, ben je verkeerd bezig.

Als ik kerels zie die door gebruik in de problemen zitten ga ik hen helpen. Zo hielp ik eens iemand de trap afgaan omdat al zijn spieren door de GHB aan het samentrekken waren. Iedereen liep maar voorbij. Ik had ook wel door dat hij teveel genomen had, maar dat wil toch niet zeggen dat je hem niet moet helpen. Wat je zelf geeft, krijg je ook terug. Ik zou graag hebben dat iemand mij helpt moest dit mij voorvallen.

Ik weet niet of ik jarenlang zou kunnen trouw zijn.

Als er bij een losse date een zekere chemie is tijdens de seks, en we vinden met z’n tweeën dat het voor herhaling vatbaar is, dan wordt zo iemand een seksbuddy. Ik heb er momenteel vijf. Sommige van m’n seksbuddy’s hebben een vaste relatie. Ik vind dat geen belemmering.

We leven met een verouderd beeld over relaties: een partner vinden en dat voor de rest van je leven. Ik denk niet dat dit nog strookt met wat er leeft in de maatschappij. Het is ook de aard van het beestje… Ik weet niet of ik jarenlang zou kunnen trouw zijn. We zullen dat wel zien. Als het ooit gebeurt, dan gebeurt dat. Voor mij hoeft het echter niet. Ik verwacht dat niet van een ander.

Je eigen leven verdient je eigen respect.

Ik ben op het punt gekomen dat mijn gezondheid mij heel veel waard is. Ik hou mijn gezondheid altijd in het achterhoofd. Ik heb dat lang niet gedaan. Nu wel. Zot doen en living on the edge is fun, maar je bent met je eigen leven bezig. Je eigen leven verdient je eigen respect.

Hiv hebben is niet het einde van de wereld.

Als ik met een kerel wil seksen, vraag ik hem op de man af of hij positief is. Ik vind dat iets als vragen naar een schoenmaat. Ik vind dat dat zo zou moeten zijn. Voor mij is dat zo. Hiv hebben is niet het einde van de wereld.

Ze keurt het niet goed, maar we kunnen erover praten.

Ik laat me regelmatig testen bij mijn huisarts. De band met haar is oké. Mijn arts weet dat ik af en toe chems gebruik en dat ik soms naar seksfeestjes ga. Toen ik het haar voor het eerst vertelde, verschoot ze wel. Ze keurt het niet goed, maar we kunnen erover praten.

Ik maak mijn eigen keuzes.

Ik vind het belangrijk dat ik altijd mezelf kan zijn. Er is zoveel druk die de maatschappij je oplegt. Mensen hebben zoveel verwachtingen…Uiteindelijk heb ik mijn eigen verhaal. Daar maak ik mijn eigen keuzes in. Ik bewandel mijn eigen pad.

Ik was 17 en voelde me heel verloren.

Ik ben afkomstig van de boerenbuiten. Ik woonde in een gehucht en heb het er nooit kunnen vinden. Met mijn vader heb ik nooit een goede band gehad. Toen ik uit de kast kwam, werd onze band nog slechter. Ik ben toen thuis buitengegooid. De keuze om naar Antwerpen te verhuizen was snel gemaakt. Ik was 17 en voelde me heel verloren. Financiële steun kwam er van thuis uit niet. Ik kon het aan dankzij mijn studentenjob bij een bakkerij. Ik deed wat ik moest doen om te overleven. Ik ging werken om mijn studie te betalen.

Ik kwam weinig buiten. Er waren wel vrienden waar ik af en toe eens mee uitging, maar het bleef daartoe beperkt. Ik worstelde met veel issues en was kwaad. Ik was toen ook heel dik. Ik woog op m’n 16de zo’n 150 kilo en had totaal geen zelfvertrouwen. Door een maagverkleining verloor ik tientallen kilo’s. Lichamelijk word je een nieuwe persoon, maar m’n hoofd wou niet mee. Het was een periode in mijn leven dat er veel op mij afkwam.

Als kind werd ik gepest.

Als kind werd ik gepest. Voornamelijk omdat ik dik was. Dat legde een druk op me waar ik niet mee om kon. Het is de reden waarom ik een maagverkleining heb laten doen. Er zijn mensen die evenveel wegen als ik vroeger en hier goed mee omgaan. Zij voelen zich goed in hun vel. Ik heb daar veel respect voor.

Je bent wie je bent.

Ik heb het altijd oké gevonden dat ik homo ben. Het is zoals het is. Een tijd geleden ging ik naar een feestje in het Roze Huis in Hasselt. Iemand van het café ernaast waar ik mee aan de praat geraakte toen ik buiten een sigaret rookte, vroeg me waarom ik homo ben. Ik heb toen de vraag teruggespeeld en hem gevraagd waarom hij hetero is. Je bent wie je bent.

Door het weinige zelfvertrouwen dat ik had, maakte ik niet zo makkelijk contact.

Mijn eerste stappen in de gay scene waren niet gemakkelijk. Ik ging uit en kende wel enkele homo’s, maar door het weinige zelfvertrouwen dat ik had, maakte ik niet zo makkelijk contact. Ik was niet gelukkig met mezelf en dat straalde ik uit. Ik legde de lat voor mezelf zo hoog, ik wou er perfect uitzien, obsessief gewoon...

Ik leerde op bepaalde situaties anders te reageren.

Ik leefde om andere mensen tevreden te stellen en wou voor iedereen goed doen. Ik vergat zelf te leven en had veel moeite om mezelf of de dingen die ik deed als goed te bekijken. Ik was heel perfectionistisch, tot het randje van het obsessieve. Vaak was ik kwaad op alles en iedereen. Dat kostte veel energie, tijd en moeite. Uiteindelijk leidde die boosheid tot niets. Je moet verder.

Door de jaren heen heb ik er met een aantal mensen over gepraat. Ook met psychologen en psychiaters. Dat heeft mij meer inzicht in mijzelf doen krijgen. Ik leerde op bepaalde situaties anders te reageren. Nu ben ik 28 jaar. Sinds kort sijpelt het tot me door dat ik het heb klaargespeeld. Eindelijk kan ik een compliment aanvaarden. Met ouder te worden neem ik meer vrede met de dingen.

Ik ben geleidelijk beginnen inzien dat schaamte voor niets nodig is.

Mijn huisarts had me voorgesteld om naar de psycholoog te gaan. Ik ging daarmee akkoord, ondanks het feit dat ik me ervoor schaamde. Ik heb die gevoelens lang opgekropt. Door er met een psycholoog over te praten, en door er zelf veel over na te denken, ben ik geleidelijk beginnen inzien dat schaamte voor niets nodig is. De laatste jaren heb ik veel mensen leren kennen waar ik veel aan heb. Ze staan dichter bij mij dan mijn eigen familie. Ik voel me door hen geaccepteerd.

Ontdek andere getuigenissen

Op een kunstzinnige manier open zijn over mijn hiv-status, geeft me kracht.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Jurgen Mister Bear 2020
Ik werk als politie-inspecteur en ben blij mee gezorgd te hebben voor een normalisering van homoseksualiteit bij de politie.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Portretfoto Denny
Ik date graag en ga regelmatig naar een seksclub. Ik heb altijd condooms bij en praat met mijn seksvriendjes over hoe we het gaan doen. Het voelt als een opluchting als je erover praat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Filip-portret
In het begin was ik tegen PrEP. Ik moet er eens werk van maken om een gesprek te hebben met mijn huisarts om te zien of PrEP iets voor mij is
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Julien vertelt over PrEP
PrEP stelt mij gerust. In mijn ogen is het een mirakelmiddel dat me beschermt. Ook voor soa’s. Want doordat ik om de drie maanden gecheckt word, weet ik zeker dat ik geen soa’s heb.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Tim_vertelt_over_PrEP
Mijn seksueel gedrag is niet spectaculair veranderd sinds ik PrEP neem, maar de seks is nu veel beter. Ik maak me minder zorgen en praat gemakkelijker over seks
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart_PrEP_Extra_Veiligheid
Ik zie PrEP als iets dat mij extra veiligheid geeft, het stelt me gerust. Dat geldt ook voor mijn partner, we hebben samen voor PrEP gekozen. In de clubs waar ik kom wordt minder gespeeld met condoom
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Anton_vertelt_over_testen
Ik vind regelmatig testen belangrijk. Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mezelf voor mijn eigen gezondheid. Ik zou het ook jammer vinden moest ik iemand anders besmetten.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Geert over zijn seksvriendjes
Ik heb momenteel 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Met m'n seksvriendjes neuk ik met condoom.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Georges Peeters is Mister Leather
Ik hou van het dragen van leer en rubber. Als ik leer draag voel ik mezelf sterker en zelfzekerder.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Enrico en Marc over hun gesloten relatie
We kiezen samen voor een gesloten relatie. We kunnen over alles praten. We zijn heel open over onze wensen en verwachtingen naar seks.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dilenko en Bert over hun open relatie
Wij hebben nu 7 jaar een open relatie met duidelijke afspraken. We kennen elkaar door en door. En weten precies hoe en wat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Matthias laat zich om het half jaar testen
Ik ben 3 jaar samen met Arno. De eerste maanden vrijden we met condoom. We hebben ons toen alle 2 laten testen. Van toen af zijn we gestopt met condooms
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dries_kiest_bewust_voor_een_relatie
In een relatie maak je keuzes. Ga na bij jezelf wat je graag wil. Wat wil ik? Wil ik verder met hem? Wil ik met hem samenwonen?
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart praat over seks in zijn relatie
Ik vind het nu gemakkelijk om te praten over seks. Zeggen wat ik leuk vind, wat niet. Of om iets nieuws te proberen
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Davide_vertrouwen_is_belangrijk_in_een_relatie
In een relatie zou ik ons eerst laten testen om te checken of we geen soa’s of hiv hebben. Als je elkaar vertrouwt, kan je het condoom perfect achterwege laten
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Ik ben nu 2 jaar samen met mijn lief. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Het is zo natuurlijk voor ons, dat als we seks willen we condoom en glijmiddel pakken
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag: