Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Praten over seks in een relatie

Bart
21
Ik vind het nu gemakkelijk om te praten over seks. Zeggen wat ik leuk vind, wat niet. Of om iets nieuws te proberen
Bart praat over seks in zijn relatie

Gewoon doen. Het is gemakkelijker dan je denkt

Ik heb lang gewacht met m’n coming out. Ik durfde het niet aan. Ik woonde in een kleine gemeente, nogal kleinburgerlijk. Ik heb gewacht tot ik afstudeerde. Op dat moment had ik een relatie. Ik heb mijn vriend meegenomen naar de proclamatie. Het was de laatste keer dat ik m’n klasgenoten zou zien.

Tegen mijn mama had ik het enkele weken voordien gezegd. Ik vroeg haar het aan m’n pa vertellen, want ik zag dat niet zitten. Dat wou zij niet doen. Op de dag van de proclamatie zei ik hem: ‘Pa, ik heb een lief en die ga ik vanavond meebrengen.’ Hij begon te zuchten en ik heb toen niet verteld dat het een jongen is. ’s Avonds kwam hij mee en hij heeft nooit gereageerd of vragen gesteld.

Mijn ouders reageerden niet afwijzend, maar ook niet aangenaam… Ik heb het gevoel dat ik gedoogd word en dat ik er niet teveel over moet uitweiden. Toen ik het vertelde aan m’n beste vriendin was ze niet verbaasd. Ze zei me meteen: ‘Dat is goed.’ In mijn hoofd was het allemaal veel spannender. Ik verwachtte me aan veel meer drama dan er effectief was. Als één van mijn vrienden nu uit de kast zou willen komen zeg ik: ‘Gewoon doén. Het is niet zo erg als je jezelf inbeeldt. 

De periode na hem beschouw ik als mijn slettenperiode

Mijn eerste relatie duurde anderhalf jaar. Dat is best lang vind ik. Hij (en ik misschien ook) was veranderd in onze relatie en ik vond dat heel moeilijk. De periode na hem beschouw ik als mijn slettenperiode. Het was een beetje een rebound na die relatie. Ik wou seks, gewoon om seks te hebben. Al snel voelde ik aan dat het niet was wat ik wou. Ik zat in de knoei. Nadien heb ik nog iemand leren kennen. Het werd serieus, maar die jongen heeft me dan bedrogen. Dat was een emotionele opdoffer. Sinds ik met European Youthworks heb meegedaan, ben ik over die relaties en die periode heen geraakt. Mijn vrienden zeggen me dat ik sindsdien makkelijker praat over mijn homoseksualiteit.

Het was voor ons alle twee spannend

Ik heb mijn eerste vriend leren kennen op de jeugddienst van de mutualiteit. We waren er monitor en kregen cursus samen. We zijn aan de praat geraakt en zo beginnen afspreken. Het was fijn dat hij het geen probleem vond dat ik nog niet uit de kast was.

Het was een toffe tijd. We deden veel dingen samen. Hij was de eerste kerel waar ik seks mee had. Ik vond het in het begin gênant, omdat ik niet wist wat er kon gebeuren. Ik wist niet wat de mogelijkheden waren of hoe ver je kon gaan. Ik wist absoluut niet wat ik graag deed of wat ik graag had dat iemand deed. En dat heb ik hem geleidelijk aan gezegd.

Hij vond dat absoluut niet erg. Ik denk dat hij hetzelfde gevoel had, omdat hij ook nog nooit seks had gehad met iemand die nog maagd was. Het was voor ons alle twee spannend.

Tijdens m’n tweede relatie wist ik al beter wat ik op seksueel vlak wel en niet wou

Tijdens m’n tweede relatie wist ik al beter wat ik op seksueel vlak wel en niet wou. De schroom om dat te vertellen aan mijn vriend was veel minder. Ik vond het veel gemakkelijker om te zeggen wat er leuk is en wat niet, of om eens iets nieuws te proberen.

Als je merkt dat het serieus wordt, kun je je beiden laten testen.

Met m’n eerste vriend had ik weinig gesprekken over seks. Hij heeft me ooit wel gevraagd om het condoom weg te laten, maar ik heb dan gezegd dat ik dat niet wou. Hij heeft dat onderwerp wel een paar keer opnieuw aangehaald, maar hij het is nooit een belemmering geweest in ons seksleven. Ik vind dat je sowieso in het begin van een relatie altijd condoom moet gebruiken. Als je merkt dat het serieus wordt, kun je je beiden laten testen. Als het vertrouwen er is, dan kan het condoom weg. Ik denk wel, dat als je lang genoeg in een relatie zit, je op een bepaald moment sowieso meer afspraken begint te maken. Ook organisatorisch doe je dat, dus waarom zou je dat over seks niet doen.

Deze getuigenis gerelateerd binnen de tag: 

Ontdek andere getuigenissen

Op een kunstzinnige manier open zijn over mijn hiv-status, geeft me kracht.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Jurgen Mister Bear 2020
Ik werk als politie-inspecteur en ben blij mee gezorgd te hebben voor een normalisering van homoseksualiteit bij de politie.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Portretfoto Denny
Ik date graag en ga regelmatig naar een seksclub. Ik heb altijd condooms bij en praat met mijn seksvriendjes over hoe we het gaan doen. Het voelt als een opluchting als je erover praat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Filip-portret
In het begin was ik tegen PrEP. Ik moet er eens werk van maken om een gesprek te hebben met mijn huisarts om te zien of PrEP iets voor mij is
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Julien vertelt over PrEP
PrEP stelt mij gerust. In mijn ogen is het een mirakelmiddel dat me beschermt. Ook voor soa’s. Want doordat ik om de drie maanden gecheckt word, weet ik zeker dat ik geen soa’s heb.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Tim_vertelt_over_PrEP
Mijn seksueel gedrag is niet spectaculair veranderd sinds ik PrEP neem, maar de seks is nu veel beter. Ik maak me minder zorgen en praat gemakkelijker over seks
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart_PrEP_Extra_Veiligheid
Ik zie PrEP als iets dat mij extra veiligheid geeft, het stelt me gerust. Dat geldt ook voor mijn partner, we hebben samen voor PrEP gekozen. In de clubs waar ik kom wordt minder gespeeld met condoom
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Anton_vertelt_over_testen
Ik vind regelmatig testen belangrijk. Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mezelf voor mijn eigen gezondheid. Ik zou het ook jammer vinden moest ik iemand anders besmetten.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Sven vertelt over sekscontacten
Ik ben momenteel terug single. Na een aantal relaties in het verleden ben ik klaar voor een (open) relatie. Ik ben niet vies van seks, ik neem wel eens deel aan een seksparty, gebruik wel eens verantwoord chems en ik heb 5 seksbuddy's.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Geert over zijn seksvriendjes
Ik heb momenteel 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Met m'n seksvriendjes neuk ik met condoom.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Georges Peeters is Mister Leather
Ik hou van het dragen van leer en rubber. Als ik leer draag voel ik mezelf sterker en zelfzekerder.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Enrico en Marc over hun gesloten relatie
We kiezen samen voor een gesloten relatie. We kunnen over alles praten. We zijn heel open over onze wensen en verwachtingen naar seks.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dilenko en Bert over hun open relatie
Wij hebben nu 7 jaar een open relatie met duidelijke afspraken. We kennen elkaar door en door. En weten precies hoe en wat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Matthias laat zich om het half jaar testen
Ik ben 3 jaar samen met Arno. De eerste maanden vrijden we met condoom. We hebben ons toen alle 2 laten testen. Van toen af zijn we gestopt met condooms
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dries_kiest_bewust_voor_een_relatie
In een relatie maak je keuzes. Ga na bij jezelf wat je graag wil. Wat wil ik? Wil ik verder met hem? Wil ik met hem samenwonen?
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Davide_vertrouwen_is_belangrijk_in_een_relatie
In een relatie zou ik ons eerst laten testen om te checken of we geen soa’s of hiv hebben. Als je elkaar vertrouwt, kan je het condoom perfect achterwege laten
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Ik ben nu 2 jaar samen met mijn lief. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Het is zo natuurlijk voor ons, dat als we seks willen we condoom en glijmiddel pakken
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag: