Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Open relatie

Bert en Dilenko
Wij hebben nu 7 jaar een open relatie met duidelijke afspraken. We kennen elkaar door en door. En weten precies hoe en wat.

Het werd een koffie met benefits

Dilenko: Hoe het is begonnen? Haha, heel fout eigenlijk. Het begon met een one-night-stand.

Bert: Ik heb Dilenko leren kennen in een cruising bar. We geraakten aan de praat en zijn toen heel de nacht samen gaan stappen. We vonden elkaar leuk op het eerste zicht. In de vroege uurtjes nodigde Dilenko me uit voor een koffietje thuis. Het werd een koffie met benefits. Daarna hebben we elkaar twee weken niet meer gezien. Ik ben hem toen op zijn werk gaan opzoeken, hij werkt in de horeca. We hebben telefoonnummers uitgewisseld, daarna volgde een intense periode van bellen en sms'en. Zo is de vlam erin gekomen. We zijn nu bijna 7 jaar samen en sinds kort getrouwd.

Dilenko_en_Bert_Open_Relatie

Alle rimpels en mijn grijze haren mogen er zijn

Bert: Ik word binnenkort 50. Ik ben gezond en alles werkt nog. Ik heb geen moeite met mijn leeftijd. Het is maar een getal. Ik ben niet ijdel. Alle rimpels en mijn grijze haren mogen er zijn. Dat hoort er bij.

Het is niet alleen maar show, het is ook een stuk van mij

Dilaylah: Ik was 27 toen ik me voor het eerst als vrouw verkleedde. Het begon als grap. Ik werkte al een tijdje als barman in Que Pasa. Iedere dinsdag zijn er daar travestie-optredens. Ik had dus al veel shows gezien. Jaarlijks organiseert de bar een free podium en mijn baas moedigde me aan om mee te doen. Ik heb toen een pruik en een kleedje gekocht en ben het podium opgegaan. Dat was superleuk. Je kan eens iemand anders zijn en de mensen vermaken.

Ik vind het leuk om me als vrouw te kleden. Het is niet alleen maar show, er zit ook een stuk van mij in Dilaylah. Ik vind het leuk op het podium, maar ik ben blij dat bij thuiskomst de pruik en de schmink eraf kunnen. Voor mij is Dilaylah gewoon acteren. Ik heb nooit seks als Dilaylah.

Bert en ik waren al 3 jaar een koppel toen ik begon met travestie. Hij heeft me hier altijd in gesteund. Als ik optreed kan ik wel eens heel bitchy zijn. Alles moet op tijd en perfect zijn. Dat komt door onzekerheid. Als iets minder goed lukt, kan ik wel eens met dingen beginnen gooien… Bert is dan ook degene die me weer tot rust kan brengen.

Ik treed soms op in parenclubs. Er zijn daar mannen aanwezig die zich speciaal omkleden als vrouw, enkel en alleen om seks te hebben. Er komen trouwens veel heteromannen op die travestieavonden af. Zij vinden het geweldig om met een travestiet seks te hebben. Iedereen heeft wel een vrouwelijk kantje denk ik. Als je een schaal opstelt van gay naar hetero, dan zit iedereen daar wel ergens tussenin.

dilenko_en_bert_schminken_tot_dilaylah

Het hoeft niet elke dag feest te zijn

Dilenko: Samen gelukkig zijn is belangrijk. Het hoeft niet elke dag feest te zijn. Plezier maken, ook al zit je samen op een bus te wachten. Je samen goed voelen, ook al valt er geen woord. Als het gevoel maar goed zit.

Bert en ik zijn soms water en vuur. Dat is juist de reden waarom onze relatie werkt, denk ik. Je babbelt en ruziet en vertelt elkaar wat je wel en niet leuk vindt. Eigenlijk hebben wij heel weinig ruzie. Dat is omdat we weten wat we aan elkaar hebben.

In je achterhoofd denk je altijd aan je partner, ook in een open relatie

Dilenko: Wij hebben een open relatie met duidelijke afspraken. Bert vindt het belangrijk dat hij weet met wie ik date. Zelf vind ik het niet zo belangrijk om te weten met wie hij seks heeft. Dat is omdat we onze losse partners op een totaal andere manier zoeken. Bert ervaart een seksuele spanning die hij graag op dat moment ontlaadt. Het maakt hem niet zo heel veel uit met wie. Bij mij maakt het wel uit. Ik wil iemand persoonlijk leren kennen alvorens seks met hem te hebben. Vandaar dat Bert wil weten met wie ik date. Als het met iemand is waar Bert een hekel aan heeft, dan gaat de date niet door. Ik wil Bert geen pijn doen. Ook al heb je een open relatie, in je achterhoofd denk je altijd aan je partner.

Daten met een losse partner gebeurt gewoonweg

Bert: Wat wil je in een relatie? Je zoekt ernaar hé. Wij hebben al eens met de deuren geslagen, boze woorden geroepen. Maar we zijn nooit van elkaar weggelopen. We laten mekaar altijd weten wat we wel en niet leuk vinden. Het is trouwens niet zo dat wij voortdurend op zoek zijn naar avontuurtjes. We hebben een heel goede seksuele relatie. Daten met een losse partner gebeurt gewoonweg. Het is maar seks hè, amusement. Zoveel stelt dat niet voor. Seks met Dilenko is veel leuker. We kennen elkaar door en door. Wij weten precies hoe en wat.

dilaylah_en_bert_over_travestie

Denk niet in hokjes

Bert: Ik vind: denk niet in hokjes. In een regenboog zitten veel kleuren. Niet iedereen is die éne kleur. Ik kijk niet neer op leermannen. Leergasten moeten niet neerkijken op travestieten. En die moeten niet neerkijken op transgenders. Ieder zijn ding hè.

Als hij nee zegt tegen condoomgebruik, ga ik erover praten

Dilenko: De eerste maanden gebruikten we altijd condoom wanneer we seks hadden met elkaar. Toen we dan uiteindelijk een relatie hadden zijn we daarmee gestopt. Met een losse date neem ik automatisch een condoom. Als hij nee zegt ga ik erover praten. Tot nog toe heeft iedereen waarmee ik al een date heb gehad ingestemd om het met condoom te doen.

Deze getuigenis gerelateerd binnen de tag: 

Ontdek andere getuigenissen

Op een kunstzinnige manier open zijn over mijn hiv-status, geeft me kracht.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Jurgen Mister Bear 2020
Ik werk als politie-inspecteur en ben blij mee gezorgd te hebben voor een normalisering van homoseksualiteit bij de politie.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Portretfoto Denny
Ik date graag en ga regelmatig naar een seksclub. Ik heb altijd condooms bij en praat met mijn seksvriendjes over hoe we het gaan doen. Het voelt als een opluchting als je erover praat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Filip-portret
In het begin was ik tegen PrEP. Ik moet er eens werk van maken om een gesprek te hebben met mijn huisarts om te zien of PrEP iets voor mij is
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Julien vertelt over PrEP
PrEP stelt mij gerust. In mijn ogen is het een mirakelmiddel dat me beschermt. Ook voor soa’s. Want doordat ik om de drie maanden gecheckt word, weet ik zeker dat ik geen soa’s heb.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Tim_vertelt_over_PrEP
Mijn seksueel gedrag is niet spectaculair veranderd sinds ik PrEP neem, maar de seks is nu veel beter. Ik maak me minder zorgen en praat gemakkelijker over seks
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart_PrEP_Extra_Veiligheid
Ik zie PrEP als iets dat mij extra veiligheid geeft, het stelt me gerust. Dat geldt ook voor mijn partner, we hebben samen voor PrEP gekozen. In de clubs waar ik kom wordt minder gespeeld met condoom
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Anton_vertelt_over_testen
Ik vind regelmatig testen belangrijk. Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mezelf voor mijn eigen gezondheid. Ik zou het ook jammer vinden moest ik iemand anders besmetten.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Sven vertelt over sekscontacten
Ik ben momenteel terug single. Na een aantal relaties in het verleden ben ik klaar voor een (open) relatie. Ik ben niet vies van seks, ik neem wel eens deel aan een seksparty, gebruik wel eens verantwoord chems en ik heb 5 seksbuddy's.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Geert over zijn seksvriendjes
Ik heb momenteel 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Met m'n seksvriendjes neuk ik met condoom.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Georges Peeters is Mister Leather
Ik hou van het dragen van leer en rubber. Als ik leer draag voel ik mezelf sterker en zelfzekerder.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Enrico en Marc over hun gesloten relatie
We kiezen samen voor een gesloten relatie. We kunnen over alles praten. We zijn heel open over onze wensen en verwachtingen naar seks.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Matthias laat zich om het half jaar testen
Ik ben 3 jaar samen met Arno. De eerste maanden vrijden we met condoom. We hebben ons toen alle 2 laten testen. Van toen af zijn we gestopt met condooms
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dries_kiest_bewust_voor_een_relatie
In een relatie maak je keuzes. Ga na bij jezelf wat je graag wil. Wat wil ik? Wil ik verder met hem? Wil ik met hem samenwonen?
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart praat over seks in zijn relatie
Ik vind het nu gemakkelijk om te praten over seks. Zeggen wat ik leuk vind, wat niet. Of om iets nieuws te proberen
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Davide_vertrouwen_is_belangrijk_in_een_relatie
In een relatie zou ik ons eerst laten testen om te checken of we geen soa’s of hiv hebben. Als je elkaar vertrouwt, kan je het condoom perfect achterwege laten
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Ik ben nu 2 jaar samen met mijn lief. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Het is zo natuurlijk voor ons, dat als we seks willen we condoom en glijmiddel pakken
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag: