Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Om het half jaar testen

Matthias
22
Ik ben 3 jaar samen met Arno. De eerste maanden vrijden we met condoom. We hebben ons toen alle 2 laten testen. Van toen af zijn we gestopt met condooms

Nieuwelingenweekend was leuk

Ik hou niet echt van feesten en uitgaan. Het was niet zo vanzelfsprekend om mensen te leren kennen. Op kot heb ik dan een lesbisch meisje leren kennen. We zijn op een gegeven ogenblik naar de Gentse jongerengroep Verkeerd Geparkeerd gegaan. Nadien ben ik mee geweest op Nieuwelingenweekend en dat was leuk. Zo heb ik een paar mensen leren kennen.

Ik leerde mensen kennen waar ik nog steeds iets aan heb

Op m’n 13de wist ik al dat ik homo was. Even had ik het gevoel dat ik de enige holebi was in mijn omgeving. Toen ik 15 was heb ik een profiel gemaakt op zo’n gay profielsite. Veel kerels spraken me aan. Vaak wilden ze iets met mij gaan drinken. Ik hoopte zo mensen te leren kennen waar het misschien wel iets mee kon worden. Maar 9 van de 10 keren waren ze enkel uit op seks. Eigenlijk was ik naïef. Maar ik leerde online ook mensen kennen waar ik nog steeds iets aan heb.Matthias_mensen_leren_kennen

In mijn relaties wil ik open communiceren

Ik heb op m’n 18 jaar een tijd met iemand gedatet en in mijn hoofd was dat een serieuze relatie. Dat bleek voor hem niet het geval te zijn. Hij datete met nog een tiental andere kerels… Daaruit heb ik meegenomen dat ik in mijn relaties zoveel mogelijk open wil communiceren.

Elke jongere heeft zoiets als een ideaalbeeld

Ik denk wel dat elke jongere zoiets heeft als een ideaalbeeld: huisje, tuintje, boompje. Eén iemand waar ik altijd bij kan zijn en waar ik alles mee wil doen. Ik ben dat door mijn internetdates wel wat kwijtgeraakt. Toen ik m’n huidige vriend Arno leerde kennen had ik zoiets van… we zullen wel zien of het werkt of niet, ik had geen grote verwachtingen. Achteraf gezien is het echt wel  wat geworden, en zijn we nog steeds gelukkig samen.Matthias_open_communiceren

In een jaloerse bui besefte ik voor het eerst dat onze relatie serieus was

Toen ik m’n vriend Arno voor het eerst zag, was ik helemaal niet klaar voor een relatie. Maar die eerste avond bleven we aan de praat. Hij reageerde heel fijn op de dingen die ik vertelde. De volgende avond hebben we samen een film gekeken en voor het eerst seks gehad. De daaropvolgende maanden zagen we elkaar elke dag. Zo is onze relatie gegroeid. In een jaloerse bui besefte ik voor het eerst dat onze relatie serieus was.

Ik laat me om het halfjaar testen

Ik was 15 en realiseerde me dat ik een paar domme dingen had gedaan. Ik had soms onveilige seks en op dat moment dacht ik… o nee, dat is een probleem. Ik moet me laten testen. Van toen af heb ik voor mezelf beslist dat ik me om de 6 maanden laat testen. Vroeger was dat altijd een bloedtest met alles erop en eraan. Nu laat ik me ook testen op hiv via Swab2know. Ik wissel af, de ene keer een bloedtest bij de huisarts, de andere keer een speekseltest op Swab2know.

Ik laat me nog altijd regelmatig testen, omdat ik zekerheid wil. Ik wil op tijd weten of ik hiv of een soa heb. Ik zeg niet dat mijn vriend Arno mij bedriegt of wat dan ook. Maar het is mijn gezondheid en mijn leven. Ik wil daar geen risico mee nemen.Matthias_testen

We gaan er allebei vanuit dat we eerlijk moeten zijn tegenover elkaar

Ik ben 3 jaar samen met Arno. De eerste maanden vrijden we met condoom. We hebben ons toen alle 2 laten testen. Van toen af zijn we gestopt met condooms. We vertrouwen elkaar en hebben de afspraak dat we geen seks hebben met een ander.

Wat als ik of Arno onze afspraak niet nakomt? Naar mijn gevoel kunnen we dat aan mekaar vertellen. Ik zeg niet dat we het mekaar zomaar zouden vergeven, of dat er geen consequenties aan zouden vasthangen. Maar wij hebben wel een relatie waarin je dat kan zeggen. Wij gaan er allebei vanuit dat we eerlijk moeten zijn tegenover elkaar.

Deze getuigenis gerelateerd binnen de tag: 

Ontdek andere getuigenissen

Op een kunstzinnige manier open zijn over mijn hiv-status, geeft me kracht.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Jurgen Mister Bear 2020
Ik werk als politie-inspecteur en ben blij mee gezorgd te hebben voor een normalisering van homoseksualiteit bij de politie.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Portretfoto Denny
Ik date graag en ga regelmatig naar een seksclub. Ik heb altijd condooms bij en praat met mijn seksvriendjes over hoe we het gaan doen. Het voelt als een opluchting als je erover praat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Filip-portret
In het begin was ik tegen PrEP. Ik moet er eens werk van maken om een gesprek te hebben met mijn huisarts om te zien of PrEP iets voor mij is
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Julien vertelt over PrEP
PrEP stelt mij gerust. In mijn ogen is het een mirakelmiddel dat me beschermt. Ook voor soa’s. Want doordat ik om de drie maanden gecheckt word, weet ik zeker dat ik geen soa’s heb.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Tim_vertelt_over_PrEP
Mijn seksueel gedrag is niet spectaculair veranderd sinds ik PrEP neem, maar de seks is nu veel beter. Ik maak me minder zorgen en praat gemakkelijker over seks
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart_PrEP_Extra_Veiligheid
Ik zie PrEP als iets dat mij extra veiligheid geeft, het stelt me gerust. Dat geldt ook voor mijn partner, we hebben samen voor PrEP gekozen. In de clubs waar ik kom wordt minder gespeeld met condoom
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Anton_vertelt_over_testen
Ik vind regelmatig testen belangrijk. Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mezelf voor mijn eigen gezondheid. Ik zou het ook jammer vinden moest ik iemand anders besmetten.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Sven vertelt over sekscontacten
Ik ben momenteel terug single. Na een aantal relaties in het verleden ben ik klaar voor een (open) relatie. Ik ben niet vies van seks, ik neem wel eens deel aan een seksparty, gebruik wel eens verantwoord chems en ik heb 5 seksbuddy's.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Geert over zijn seksvriendjes
Ik heb momenteel 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Met m'n seksvriendjes neuk ik met condoom.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Georges Peeters is Mister Leather
Ik hou van het dragen van leer en rubber. Als ik leer draag voel ik mezelf sterker en zelfzekerder.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Enrico en Marc over hun gesloten relatie
We kiezen samen voor een gesloten relatie. We kunnen over alles praten. We zijn heel open over onze wensen en verwachtingen naar seks.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dilenko en Bert over hun open relatie
Wij hebben nu 7 jaar een open relatie met duidelijke afspraken. We kennen elkaar door en door. En weten precies hoe en wat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dries_kiest_bewust_voor_een_relatie
In een relatie maak je keuzes. Ga na bij jezelf wat je graag wil. Wat wil ik? Wil ik verder met hem? Wil ik met hem samenwonen?
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart praat over seks in zijn relatie
Ik vind het nu gemakkelijk om te praten over seks. Zeggen wat ik leuk vind, wat niet. Of om iets nieuws te proberen
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Davide_vertrouwen_is_belangrijk_in_een_relatie
In een relatie zou ik ons eerst laten testen om te checken of we geen soa’s of hiv hebben. Als je elkaar vertrouwt, kan je het condoom perfect achterwege laten
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Ik ben nu 2 jaar samen met mijn lief. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Het is zo natuurlijk voor ons, dat als we seks willen we condoom en glijmiddel pakken
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag: