Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Bewust kiezen voor een relatie

Dries
27
In een relatie maak je keuzes. Ga na bij jezelf wat je graag wil. Wat wil ik? Wil ik verder met hem? Wil ik met hem samenwonen?
Dries_kiest_bewust_voor_een_relatie

Mijn coming out was niet gemakkelijk

Ik kom van een plattelandsdorpje, niet ver van Zelzate. Tijdens mijn lagere schooltijd ben ik vaak gepest geweest, vooral om mijn overgewicht. Dat heeft er voor gezorgd dat ik weigerachtig stond om te erkennen dat ik homo was en om ermee naar buiten te komen. Mijn coming-out was niet gemakkelijk. Ik voelde me eenzaam en dat heeft mijn homo-zijn getekend. Ik was vrij gesloten. De kentering is er gekomen door mijn verhuis naar Gent. Door naar Verkeerd Geparkeerd te gaan ben ik opener geworden.

Op mijn 17de heb ik beslist om te zeggen dat ik homo ben

Ik herinner me dat ik tijdens mijn lagereschooltijd echt 'gevoelens' kon hebben. Dat ik niet naar meisjes keek maar naar jongens. Veel mensen vinden dat raar wanneer ik zeg dat het zo vroeg in mijn leven was.

Op m’n 15de kreeg ik gevoelens voor iemand die in mijn klas zat. Ik vermeed alle contact met die kerel. Ik wou niet met hem praten, omdat ik bang was om mij verkeerd te gedragen bij hem. Of om veroordeeld te worden. Het was een kantelmoment. Ik besefte dat ik het moest aanvaarden. Op mijn 17de heb ik beslist om te zeggen dat ik homo ben.

De manier waarop ik naar het leven kijk is er positief door veranderd

Een jaar geleden ben ik heel erg verliefd geweest op een jongen. Het werd niets. Daarna kwam het nieuws dat mijn ouders gingen scheiden. Eigenlijk kwam vanalles tegelijk op me af. Dat heeft me een tijdje in een depressie gebracht. Ik ben op eigen initiatief naar een psychologe gegaan en daar ben ik een jaar bij geweest. Dat was voor mij een groot kantelmoment. De manier waarop ik naar het leven kijk is er positief door veranderd.

Een open relatie? Daar heb ik een positiever beeld over dan vroeger.

Vroeger was ik vrij conservatief als het over relaties en seks ging. Een relatie was voor mij huisje, tuintje, boompje. Nu zie ik in dat een relatie eigenlijk een keuze is. Ik ben nu vrij experimenteel en denk veel na. Wat is seks? Wat doe ik daarmee? Moet seks binnen een relatie? Wat is een open relatie? Ik stel me daar veel vragen bij. Ik ben vrij progressief als ik het zo mag noemen. Een open relatie? Daar heb ik een positiever beeld over dan vroeger.

Elke keer opnieuw is het een keuze en vraag je je af: ‘Wat wil ik?'

Ik ben m’n psychologe erg dankbaar. Zij zei me dat een relatie een keuze is. Het is niet zoiets als een contract waar je voor de rest van je leven aan vastzit. Elke keer opnieuw is het een keuze en vraag je je af: ‘Wat wil ik?’. Luisteren naar je eigen antwoorden is belangrijk. Je antwoorden moet je aanvaarden. Een relatie is een opbouw van keuzes. Wil ik verder met hem? Wil ik met hem samenwonen?

De eerste keer dat ik seks had voelde ik me vies

De eerste keer dat ik seks had voelde ik me vies. Waarom? Ik weet het niet meer. Ik had het beeld dat ik nooit een one-nightstand ging hebben. Toen het toch gebeurde voelde ik me een slet. Ik belde een goede vriend op en deed m’n verhaal. Dat hielp me wel. Door er verder over na te denken zie ik het anders nu. Ik zit op een punt waarin ik seks en relaties apart zie. Ik vraag me af waarom seks en liefde automatisch gekoppeld moeten worden. Seks is in mijn ogen eerder op lust georiënteerd. Liefde heeft meer met genegenheid en tederheid te maken. Seks en liefde hoeven niet altijd bij elkaar te zijn.

Deze getuigenis gerelateerd binnen de tag: 

Ontdek andere getuigenissen

Op een kunstzinnige manier open zijn over mijn hiv-status, geeft me kracht.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Jurgen Mister Bear 2020
Ik werk als politie-inspecteur en ben blij mee gezorgd te hebben voor een normalisering van homoseksualiteit bij de politie.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Portretfoto Denny
Ik date graag en ga regelmatig naar een seksclub. Ik heb altijd condooms bij en praat met mijn seksvriendjes over hoe we het gaan doen. Het voelt als een opluchting als je erover praat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Filip-portret
In het begin was ik tegen PrEP. Ik moet er eens werk van maken om een gesprek te hebben met mijn huisarts om te zien of PrEP iets voor mij is
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Julien vertelt over PrEP
PrEP stelt mij gerust. In mijn ogen is het een mirakelmiddel dat me beschermt. Ook voor soa’s. Want doordat ik om de drie maanden gecheckt word, weet ik zeker dat ik geen soa’s heb.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Tim_vertelt_over_PrEP
Mijn seksueel gedrag is niet spectaculair veranderd sinds ik PrEP neem, maar de seks is nu veel beter. Ik maak me minder zorgen en praat gemakkelijker over seks
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart_PrEP_Extra_Veiligheid
Ik zie PrEP als iets dat mij extra veiligheid geeft, het stelt me gerust. Dat geldt ook voor mijn partner, we hebben samen voor PrEP gekozen. In de clubs waar ik kom wordt minder gespeeld met condoom
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Anton_vertelt_over_testen
Ik vind regelmatig testen belangrijk. Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mezelf voor mijn eigen gezondheid. Ik zou het ook jammer vinden moest ik iemand anders besmetten.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Sven vertelt over sekscontacten
Ik ben momenteel terug single. Na een aantal relaties in het verleden ben ik klaar voor een (open) relatie. Ik ben niet vies van seks, ik neem wel eens deel aan een seksparty, gebruik wel eens verantwoord chems en ik heb 5 seksbuddy's.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Geert over zijn seksvriendjes
Ik heb momenteel 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Met m'n seksvriendjes neuk ik met condoom.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Georges Peeters is Mister Leather
Ik hou van het dragen van leer en rubber. Als ik leer draag voel ik mezelf sterker en zelfzekerder.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Enrico en Marc over hun gesloten relatie
We kiezen samen voor een gesloten relatie. We kunnen over alles praten. We zijn heel open over onze wensen en verwachtingen naar seks.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dilenko en Bert over hun open relatie
Wij hebben nu 7 jaar een open relatie met duidelijke afspraken. We kennen elkaar door en door. En weten precies hoe en wat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Matthias laat zich om het half jaar testen
Ik ben 3 jaar samen met Arno. De eerste maanden vrijden we met condoom. We hebben ons toen alle 2 laten testen. Van toen af zijn we gestopt met condooms
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart praat over seks in zijn relatie
Ik vind het nu gemakkelijk om te praten over seks. Zeggen wat ik leuk vind, wat niet. Of om iets nieuws te proberen
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Davide_vertrouwen_is_belangrijk_in_een_relatie
In een relatie zou ik ons eerst laten testen om te checken of we geen soa’s of hiv hebben. Als je elkaar vertrouwt, kan je het condoom perfect achterwege laten
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Ik ben nu 2 jaar samen met mijn lief. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Het is zo natuurlijk voor ons, dat als we seks willen we condoom en glijmiddel pakken
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag: