Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Afspraken maken over seks

Jens
26
Ik ben nu 2 jaar samen met mijn lief. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Het is zo natuurlijk voor ons, dat als we seks willen we condoom en glijmiddel pakken

Ze toonden een foto en ik dacht direct van: “Amai, zo’n beest”

Gemeenschappelijke vrienden zeiden me dat ze iemand kenden die goed bij me zou passen. Ik dacht van alweer iemand die twee homo’s kent en zegt: ‘Die moeten een koppel worden.’ Maar ja, ze toonden me een foto en ik dacht direct van: ‘Amai, zo’n beest!’ Na het vierde glas wijn heb ik hem een berichtje gestuurd en hij antwoordde. We zijn dan eens iets gaan drinken en die avond hebben we dan ook gekust en zijn we blijven afspreken. Ondertussen ben ik nu 2 jaar samen met Dominique. We wonen samen in Antwerpen en alles gaat heel goed.

Dit is de jongen die ik graag zie. Hier ga ik voor

Toen ik voor het eerst werd voorgesteld aan de ouders van Dominique, realiseerde ik me dat onze relatie serieus werd. We leerden elkaar kennen in oktober, en met kerst was ik al bij zijn pa. Maar het is misschien pas echt serieus op het moment dat je echt gaat samenwonen. Dan heb je zo’n moment van fuck… als je dan het huurcontract samen tekent… Maar een relatie is pas echt serieus op het moment dat je denkt: ‘OK, dit is de jongen die ik graag zie, hier ga ik voor, ik maak geen afspraakjes meer met andere jongens.

Ik beschouw trouwen als een bevestiging dat je al heel lang samen bent

Ik wil zeker ooit trouwen. Dat staat vast. Ik beschouw trouwen als een bevestiging dat je al heel lang samen bent. Ik zie het niet als een nieuwe start met iemand. Ik zie het eerder als iets voor wanneer je al 10 jaar samen bent. Dan kan ik zeggen: ‘Je bent de man van mijn leven, nu wil ik met je trouwen.’ Dat vind ik mooi.Jens vertelt over trouwen als bevestiging in een relatie

Ik kan me emotioneel niet geven als er geen click is

Ik heb nooit een partner of een avontuur gezocht op een gay site. Ik ben mijn flirts en liefjes altijd in mijn dagelijkse leven tegengekomen. Persoonlijk kan ik me emotioneel niet geven als er geen click is. Iets moet mij triggeren voor ik iemand leuk kan vinden. Dan kan ik pas genieten van seks.

Voor mij is anale seks een emotionele grens

Je moet niet verliefd zijn om met iemand seks te hebben. Ik heb al met een vijftigtal kerels het bed gedeeld. Maar anale seks had ik met slechts enkele mannen. Voor mij is anale seks een emotionele grens. Dat is voor wanneer ik iemand echt heel leuk vind. Voor anale seks moet ik op mijn gemak zijn, moet ik me kunnen ontspannen. En dat heeft te maken met aantrekking, en met romantiek.

Ook al is het de vijftigste man in je leven, het is altijd een nieuw lichaam

Tijdens onze eerste ontmoeting was er geen seks. Wel veel lichamelijke aantrekkingskracht. Enkele dagen nadien gingen we naar een feestje en daar hebben we voor het eerst gekust. Die avond ben ik bij hem blijven slapen. Ook al is het de vijftigste man in je leven, het is altijd een nieuw lichaam. Je hebt toch altijd wel zo een spanning van: Wat gaat hij leuk vinden, hoe gaat hij reageren, hoe is hij geschapen? Allemaal zo van die dingen die je nog niet weet. Dat maakt het altijd een ontdekkingstocht in het begin.Jens vertelt over de lichamelijke aantrekkingskracht

Als ik geen zin heb in anale seks, dan zeg ik hem dat gewoon

In een relatie is er een vertrouwensband. Hierdoor kan je open over dingen spreken. Dominique en ik zijn heel to the point met elkaar. Tijdens de seks ben ik niet zo’n grote prater. Maar we kunnen perfect praten over seks. Ik vraag graag wat hij leuk vindt. Als ik geen zin heb in anale seks, dan zeg ik hem dat gewoon.

Dominique en ik zijn nu 2 jaar samen. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel

Dominique en ik zijn nu 2 jaar samen. We vrijen nog altijd met condoom en glijmiddel. Het is zo natuurlijk voor ons, dat als we seks willen we condoom en glijmiddel pakken. We babbelen daar eigenlijk niet meer over. Voor mij is veilig vrijen nog steeds vrijen met condoom, omdat je nooit weet wat er kan gebeuren. Ik vind het ook gewoon netter.

Als ik mij niet safe en proper voel, dan ben ik niet op mijn gemak

Stel dat m’n vriend Dominique zou zeggen dat hij het liever zonder condoom wil. Dan zou ik sowieso zeggen van ‘OK schatje, dan voel ik mij niet zo safe en proper, en als ik mij niet safe en proper voel, dan ben ik niet op mijn gemak. En als ik niet op mijn gemak ben, dan ben ik niet ontspannen en dan heb ik geen zin in seks.’ Het is niet zo dat een condoom voor mij een voorwaarde is om seks te hebben. Ik heb al seks zonder condoom gehad, in een wulpse bui. Maar ik heb het liever mét.

Voor ons is monogaam zijn niet kussen met iemand anders

Voor mijn vriend en ik was het snel duidelijk dat we een monogame relatie wilden. We hebben daar nooit discussie over gehad. Op relationeel en seksueel vlak denken wij eigenlijk hetzelfde. We hebben nog nooit in een gesprek ontdekt dat we fundamenteel anders denken over onze relatie. Monogaam zijn wil niet zeggen dat hij niet aan zijn fluit mag trekken als ik niet thuis ben. Of dat hij niet naar porno mag kijken. Of dat hij bij het uitgaan tijdens het dansen niet eens tegen een ander schuurt. Op zich ‘ça va’ allemaal, daar heb ik niet echt een probleem mee. Voor ons is monogaam zijn niet kussen met iemand anders.Jens vertelt over zijn relatie

We studeerden bij elkaar en dan bam bam bam…

In het begin van onze relatie was het 2 tot 3 keer per dag. We waren studenten en zaten de hele tijd bij elkaar en dan bam bam bam… Nee, we doen het geen 3 keer per dag meer. Het is nog altijd meer dan voldoende hoor. Minder dan dagelijks en meer dan wekelijks. Het hangt ervan af hoe druk we het hebben.

Deze getuigenis gerelateerd binnen de tag: 

Ontdek andere getuigenissen

Op een kunstzinnige manier open zijn over mijn hiv-status, geeft me kracht.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Jurgen Mister Bear 2020
Ik werk als politie-inspecteur en ben blij mee gezorgd te hebben voor een normalisering van homoseksualiteit bij de politie.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Portretfoto Denny
Ik date graag en ga regelmatig naar een seksclub. Ik heb altijd condooms bij en praat met mijn seksvriendjes over hoe we het gaan doen. Het voelt als een opluchting als je erover praat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Filip-portret
In het begin was ik tegen PrEP. Ik moet er eens werk van maken om een gesprek te hebben met mijn huisarts om te zien of PrEP iets voor mij is
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Julien vertelt over PrEP
PrEP stelt mij gerust. In mijn ogen is het een mirakelmiddel dat me beschermt. Ook voor soa’s. Want doordat ik om de drie maanden gecheckt word, weet ik zeker dat ik geen soa’s heb.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Tim_vertelt_over_PrEP
Mijn seksueel gedrag is niet spectaculair veranderd sinds ik PrEP neem, maar de seks is nu veel beter. Ik maak me minder zorgen en praat gemakkelijker over seks
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart_PrEP_Extra_Veiligheid
Ik zie PrEP als iets dat mij extra veiligheid geeft, het stelt me gerust. Dat geldt ook voor mijn partner, we hebben samen voor PrEP gekozen. In de clubs waar ik kom wordt minder gespeeld met condoom
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Anton_vertelt_over_testen
Ik vind regelmatig testen belangrijk. Moest ik hiv of een soa hebben, dan wil ik dat zo snel mogelijk weten. In eerste instantie voor mezelf voor mijn eigen gezondheid. Ik zou het ook jammer vinden moest ik iemand anders besmetten.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Sven vertelt over sekscontacten
Ik ben momenteel terug single. Na een aantal relaties in het verleden ben ik klaar voor een (open) relatie. Ik ben niet vies van seks, ik neem wel eens deel aan een seksparty, gebruik wel eens verantwoord chems en ik heb 5 seksbuddy's.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Geert over zijn seksvriendjes
Ik heb momenteel 4 mannen op wie ik kan terugvallen voor seks. Met m'n seksvriendjes neuk ik met condoom.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Georges Peeters is Mister Leather
Ik hou van het dragen van leer en rubber. Als ik leer draag voel ik mezelf sterker en zelfzekerder.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Enrico en Marc over hun gesloten relatie
We kiezen samen voor een gesloten relatie. We kunnen over alles praten. We zijn heel open over onze wensen en verwachtingen naar seks.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dilenko en Bert over hun open relatie
Wij hebben nu 7 jaar een open relatie met duidelijke afspraken. We kennen elkaar door en door. En weten precies hoe en wat.
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Matthias laat zich om het half jaar testen
Ik ben 3 jaar samen met Arno. De eerste maanden vrijden we met condoom. We hebben ons toen alle 2 laten testen. Van toen af zijn we gestopt met condooms
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Dries_kiest_bewust_voor_een_relatie
In een relatie maak je keuzes. Ga na bij jezelf wat je graag wil. Wat wil ik? Wil ik verder met hem? Wil ik met hem samenwonen?
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Bart praat over seks in zijn relatie
Ik vind het nu gemakkelijk om te praten over seks. Zeggen wat ik leuk vind, wat niet. Of om iets nieuws te proberen
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag:
Davide_vertrouwen_is_belangrijk_in_een_relatie
In een relatie zou ik ons eerst laten testen om te checken of we geen soa’s of hiv hebben. Als je elkaar vertrouwt, kan je het condoom perfect achterwege laten
Deze getuigenis is gerelateerd binnen de tag: