Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Nordine vertelt over zijn start in de fetishsceneArian Christiaens

Starten in de fetishscene

Nordine, Mr. Leather 2014 (hiv-)

Wees meer een roofdier dan prooi

In mijn tienerjaren speelde ik gitaar, bass en drum in een metal rockbandje. David Bowie was mijn idool. Mijn vrienden waren open over homoseksualiteit. Geleidelijk aan realiseerde ik me dat ik gay was.

Ik droeg mijn eerste leren broek op m’n 13de. Op mijn 15de besliste ik ze ook op school te dragen. Door de metal en rock-‘n-roll kreeg ik interesse in de donkere kant van het leven, die je ook aantreft in de fetishscene. Ik begon te fantaseren over geheime donkere plekjes.

Op m’n 18de introduceerde een vriend me aan enkele oudere kerels die al jaren in de fetishscene vertoefden. Ze zeiden me: ‘Hey Nordine, het windt je op, da’s duidelijk! Straks zit je misschien met een of andere hete kerel in de darkroom.’ Zij leerden me nee zeggen: tegen seks die ik niet wou of waar ik nog niet klaar voor was. Je ontdekt je voorkeuren, je trekt grenzen.

Geleidelijk aan ontdekte ik mijn liefde voor leer en rubber. Een condoom bleek voor mij een deel van m’n fetish. 

Mijn advies als starter in de fetishscene? Voel je op je gemak, leer de hanky code, heb altijd condoom, glijmiddel en handschoenen bij je. Start rustig aan en neem de tijd om de scene te ontdekken. Wees meer roofdier dan prooi. Een roofdier kijkt rond, exploreert, vindt uit hoe alles werkt. Maak plezier. Je hoeft op niemand indruk te maken.

Andere getuigenissen

Relaties

Kaj (hiv-)

Vroeger was mijn ideaal: huisje, tuintje, boompje. Nu denk ik dat iedereen zijn eigen regels maaktNaar de getuigenis

Coming-out als homo

Nordine, Mr. Leather 2014 (hiv-)

Geleidelijk aan realiseerde ik me dat ik gay wasNaar de getuigenis