Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Lage virale lading

“Mijn partner is ondetecteerbaar. Dat stelt me gerust.”

5 homomannen vertellen over ondetecteerbare virale lading en hiv in hun dagelijkse leven. 

Tim en Roland hebben hiv en zijn dankzij hun medicatie niet besmettelijk. Kaj vertelt over zijn hiv-positieve man Luc, die ook ondetecteerbaar is. Nordine kent veel mannen met hiv. Dat maakt hem niet uit, hij gebruikt altijd condooms.

Preventie:

  • Trouw medicatie nemen = ondetecteerbaar = niet besmettelijk

De campagne gaat over ondetecteerbare virale lading. Mensen die hiv hebben en medicatie nemen hebben nog zeer weinig virus in hun lichaam. Het virus kan niet meer vastgesteld worden. Mensen met een ondetecteerbare virale lading zijn niet besmettelijk. Dat is voor hen en hun partners een opluchting.

  • Gebruik condooms

Condooms zijn de beste bescherming tegen hiv én soa’s. Daarom blijven condooms voor Sensoa centraal staan in de communicatie met de doelgroep.

  • Laat je regelmatig testen

Regelmatig testen op hiv en soa’s is een goede gewoonte. Na een negatief testresultaat weet je dat je niet besmet bent en ook niemand anders kan besmetten. Na een positief testresultaat weet je dat je hiv hebt en kan je je laten behandelen. 

Bestel campagnemateriaal

De affiches worden verspreid tot eind maart 2016 en zijn te zien in het homouitgaansleven. Daarnaast verschijnen banners op websites en advertenties in gay magazines.

Wil je affiches of folders bestellen? Ga naar de shop van Sensoa. Wil je een banner plaatsen van de campagne op je site? Vraag ze aan via safesexzone [at] sensoa.be

Meer weten

Voor meer informatie over de campagne kan je contact opnemen met persverantwoordelijke boris.cruyssaert [at] senosa.be (Boris Cruyssaert).

  • Tim_Affiche Lage Virale Lading
  • Kaj en Luc_Affiche Lage Virale Lading
  • Nordine_Affiche Lage Virale Lading
  • Roland_Affiche Lage Virale Lading