Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Hoge virale lading

Folder Hoge Virale Lading

Deze campagne van Sensoa voor homomannen gaat over hoge virale lading. De campagne bestaat uit twee affiches. Een eerste affiche heeft de slogan “De meeste homo’s worden besmet door iemand die niet weet dat hij hiv heeft.” De tweede affiche heeft de slogan “Iemand die pas besmet is met hiv, is erg besmettelijk, zonder het te weten.” Bekijk ook de pagina vragen en antwoorden.

Met wie loop je het meeste risico op hiv?

Bij een partner die hiv heeft en medicatie neemt? Of bij een partner wiens laatste hiv-test negatief was? In het tweede geval is er meer risico. Als iemand een risico op hiv heeft gelopen sinds zijn laatste hiv-test, is er kans dat hij nu hiv heeft en erg besmettelijk is zonder dat hij het weet. Iemand die weet dat hij hiv heeft, wordt medisch opgevolgd en heeft meestal een erg lage virale lading. Daardoor is hij niet besmettelijk.

Gebruik condooms

Veel of weinig virus, condooms blijven noodzakelijk. Condooms zijn de beste be-scherming tegen hiv, ook wanneer je seks hebt met iemand met een hoge virale lading. En condooms bieden ook de beste bescherming tegen soa’s.

Bestel campagnemateriaal

De campagne loopt van maart tot augustus 2015. De folder over hoge virale lading is beschikbaar tijdens de duur van de campagne. De affiches worden verspreid tot eind augustus 2015 en zullen te zien zijn in het homouitgaansleven.

Wil je affiches of folders bestellen? Dat kan via de shop van Sensoa. Wil je een banner plaatsen van de campagne op je site? Je kan ze aanvragen via safesexzone [at] sensoa.be

Voor meer informatie over de campagne kan je contact opnemen met persverantwoordelijke Boris Cruyssaert: boris.cruyssaert [at] sensoa.be (03 238 68 68).

  • Affiche Hoge virale lading 1
  • Affiche Hoge virale lading 2
  • Folder Hoge virale lading