Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Professionele hulp

Huisarts

Bij de huisarts kan je terecht voor een soa- of een hiv-test. Daarnaast kan je terecht met seksuele problemen zoals orgasme- of erectieproblemen, pijn bij het vrijen of geen zin hebben om te vrijen. Praat je liever niet met je eigen huisarts over je seksualiteit, kies dan voor een andere huisarts. Tips voor hulp van de huisarts.

Hiv-referentiecentrum

De medische opvolging van mensen met hiv gebeurt in een hiv-referentiecentrum (HRC). Vroeger was de naam Aidsreferentiecentrum of ARC. 

Psycholoog

Wat een huisarts doet voor je lichaam, doet een psycholoog voor je hoofd. Hij ondersteunt je in je zoektocht naar een oplossing. Dit gebeurt aan de hand van een reeks gesprekken. Sommige lichamelijke klachten kunnen ook een geestelijke oorzaak hebben. De huisarts verwijst je dan door naar een psycholoog. Je kan ook zelf contact opnemen met een psycholoog. Ga altijd na of een psycholoog officieel erkend is.

Seksuoloog

Je kan met zowat elk seksueel probleem bij een seksuoloog terecht. De meest besproken problemen zijn de klassieke seksproblemen zoals geen zin in seks, erectieproblemen, pijn bij het vrijen... Daarnaast kan je er ook terecht voor problemen met je seksuele voorkeur (transgender), bij seksverslaving, bij partnergeweld... Je huisarts kan je doorverwijzen naar een seksuoloog

Therapeut

Iedereen in België kan zichzelf een therapeut noemen. Hij of zij heeft dus niet altijd een opleiding genoten. Dat wil niet zeggen dat bepaalde methodes niet zullen werken bij jou. Let er wel mee op. Voel je je er niet goed bij? Stop de therapie en laat je doorverwijzen door een andere hulpverlener, bijvoorbeeld je huisarts.

Gerelateerde pagina's