Overslaan en naar de inhoud gaan

U bent hier

Condoom voor anale seks

Naast gewone condooms heb je condooms in speciale maten, smaken, materialen en vormen. Welke verschillende soorten condooms bestaan er? Waar let je op?

Condoom voor anale seks

Je hebt geen speciale of dikkere condooms nodig om anaal te neuken. Kies voor condooms met een CE-label op de verpakking. Zo weet je dat het condoom van goede kwaliteit is. Gebruik de juiste maat. Een condoom dat goed aansluit voelt beter aan, scheurt minder makkelijk en glijdt niet af. Gebruik voldoende glijmiddel

Speciale maten

De meeste mannen zijn het beste af met een standaard condoom. Ben je groter of kleiner geschapen of is je penis breder of smaller dan doorsnee, ga dan voor een aangepast condoom. Een condoom moet goed aansluiten. Zo glijdt hij niet af tijdens het neuken. Een condoom mag niet knellen, want dat voelt niet prettig. Een passend condoom vinden.

Smaakcondoom

Condooms met smaakjes worden gebruikt om te pijpen. Ze zijn ook geschikt om te neuken. Let bij de aankoop altijd op het CE-label. Zo weet je dat het condoom van goede kwaliteit is.

Vrouwencondoom

Een vrouwencondoom is ontworpen om in de vagina in te brengen. Sommige mannen gebruiken het ook voor anale seks, bij de passieve partner. Dan hoeft de actieve partner geen condoom om te doen. Het vrouwencondoom is moeilijk te vinden en niet goedkoop (€ 2 per stuk).

Het bestaat uit 2 ringen, een binnen- en een buitenring. De 1ste dient om het condoom in te kunnen brengen. De 2de om het op z’n plaats te houden. Het vergt oefening om het condoom in te brengen. Het is veilig om dit condoom voor anale seks te gebruiken. Voorzie extra glijmiddel op waterbasis.

Polyurethaan condoom

Polyurethaan condooms hebben voordelen:

  • Ze zijn een alternatief voor mannen die allergisch zijn aan latex.
  • Doordat ze stevig zijn, worden ze vaak gebruikt door mannen met een piercing in de penis.
  • Ze zijn vetbestendig. Hierdoor kan je ze combineren met glijmiddel op basis van olie.

Een polyurethaan condoom mag je niet altijd combineren met glijmiddel op basis van siliconen. Dit verschilt van merk tot merk. Kijk het na op de verpakking.

Funcondooms

Sommige condooms hebben ribbels of andere extra’s. Ze zijn speciaal ontworpen voor extra stimulatie, of voor de grap. Niet al deze condooms hebben een CE-keurmerk, ze zijn dus niet altijd geschikt voor het aanaal neuken. Check de verpakking.

Gerelateerde pagina's

Actueel probleem - Hepatitis A

In maart 2017 werden een aantal gevallen van Hepatitis A bij bi- of homomannen vastgesteld.

Laat je vaccineren bij je huisarts tegen Hepatitis A. Gebruik een condoom tijdens de seks.